joi, 7 martie 2013

Femei exemplare-partea 1

Este luna noastra, a femeilor si unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care ni le putem oferi este sa ne transformam pe noi, devenind astfel mai frumoase (interior si exterior), implinite si fericite. De aceea am ales sa vorbesc despre cateva femei extraordinare de la care putem invata extrem de mult si care ne pot motiva prin exemplul lor sa ne transformam viata.

Motto: Nu poti controla viata si ceea ce ti se petrece, poti insa controla reactiile tale fata de situatiile cu care te confrunti.


"La varsta de 12 ani, Evelyn Glennie si-a pierdut auzul. Cu toate ca i s-a recomndat sa urmeze o scoala pentru copii cu probleme auditive, cu sustinerea parintilor ea a continuat sa mearga la o scoala "normala" impreuna cu fratii ei. "Doar pentru ca cineva iti spune ca nu poti sa auzi una sau alta, nu inseamna ca nu poti face anumite lucruri", a replicat ea.
Desi practic aproape complent surda, Evelyn se numara la ora actuala printre cei mai de seama percutionisti ai lumii. Pentru a simti vibratiile sonore si a fi totodata in acord cu toate celelalte instrumente muzicale din orchestrele cu care canta, ea sta pe scena desculta. Intrebata cum reuseste sa se descurce, Evelyn a spus ca "a invatat sa auda" cu diferite parti ale corpului. Cu timpul, celelalte simturi ale ei au devenit din ce in ce mai dezvoltate, iar capacitatea ei de concentrare s-a amplificat foarte mult. Ea nu se percepe deloc pe ea insasi ca fiind o persoana surda ci avand un "auz diferit". In viziunea ei profund optimista , ea doar "aude ceva mai greu".
Niciodata nu s-a victimizat intrebandu-se "De ce eu?". "Intalnesti uneori oameni avand un handicap major si care totusi par sa fie cei mai fericiti din lume. Aceasta te face sa vezi lumea dintr-o alta perspectiva", spune ea.
Evelyn a imbratisat (a acceptat) intr-un mod exemplar ceea ce viata i-a oferit si, fara nici o urma de revolta sau descurajare, a reusit sa se "adapteze" urmarindu-si cu perseverenta idealurile si in cele din urma implinindu-le."

"10 pasi pentru a deveni o femeie plina de incredere in sine" - Julia Kolozsvari

http://en.wikipedia.org/wiki/Evelyn_Glennie

Cum sa asculti cu adevarat (How to truly listen)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu