vineri, 7 noiembrie 2014

Carnea si efectele nocive ale consumului ei

Carnea constituie una dintre sursele importante de proteine, dar ea se dovedeste totodata saraca in minerale, vitamine si hidrati de carbon.
Prin diverse cercetari stiintifice consumul de carne s-a dovedit ca produce tulburari multiple in organismul uman, al carui colon este mult mai lung decat cel al carnivorelor.
Iata principalele tulburari care pot sa apara la persoanele ce consuma carne:

1. Bacteriile intestinale, in loc sa actioneze ca fermenti, provoaca putrefactia bolului alimentar, situatie care antreneaza infiltrarea substantelor toxice in vasele sanguine. Pentru a elimina aceste toxine, organismul va trebui deci, sa consume o parte din energia ce ar fi trebuit sa alimenteze alte functii vitale, aici fiind inclusa si activitatea creierului.

2. Sinteza vitaminei B12 este mult franata, ceea ce va antrena declansarea anemiei.

3. Toxinele de origine animala au tendinta sa perturbe metabolismul hidratilor de carbon. Din aceasta cauza apare pericolul diabetului.

4. In timpul digestiei carnii, se produc substante care nu pot fi asimilate. Aceste substante se pot fixa creand astfel, premizele aparitiei tumorilor, adeseori canceroase.

5. Totalul de proteine necesare unei persoane pe zi este, dupa cum afirma cercetatorii, cuprins intre 70 si 90 de grame. Aceasta cantitate de proteine, necesare zilnic poate fi  asigurata cu usurinta din produsele lactate si alimentele vegetale. Este cunoscut faptul ca un procentaj important de proteine se afla si in lapte, branza, iaurt, grau complet, porumb, nuci etc.
Un regim bazat preponderant pe fructe, legume, cereale si produse lactate poate fi considerat ca perfect echilibrat. In plus, este bine sa amintim faptul ca, supraabundenta in proteine, datorat consumului de carne, este la fel de grav ca si lipsa lor. Acest surplus de proteine poate provoca boli ale ficatului, o crestere a presiunii sanguine si arterioscleroza prin intarirea arterelor.
Carnea contine o serie de elemente direct toxice pentru organismul uman, cum ar fi:

-  deseurile provenite din vasele sanguine ale animalului taiat, diferiti microbi si urme ale medicamentelor date animalului sub forma  vaccinurilor si antibioticelor;

-  substantele toxice sintetizate de animal in momentul taierii si raspandite in intregul sistem sanguin;

-  bacterii ce provin din descompunerea tesuturilor si care incep imediat dupa moartea animalului; fierberea sau prajirea nu reusesc niciodata sa distruga in totalitate aceste bacterii, deoarece carnea este un bun izolator termic.

Efectele complexe si nocive ale consumului de carne sunt evidente in anumite situatii. De exemplu, eschimosii, a caror hrana este formata preponderant din carne, imbatranesc foarte rapid. Ei au o medie de viata de numai 27 de ani si jumatate. De asemenea kirghizii, trib nomad din Russia orientala al caror regim alimentar cuprindea in mod esential consumul de carne, imbatraneau prematur, iar media de varsta era cel mai adesea de 40 de ani.

Efectele profund daunatoare ale consumului de carne au fost evidentiate in cadrul diverselor cercetari. Astfel, si Occidentul recunoaste, datorita noilor cercetari stiintifice, ceea ce Orientul a descoperit de mult, si anume ca alimentatia lacto vegetariana este cu adevarat cea mai buna.

Sursa articol armonianaturii.ro

miercuri, 5 noiembrie 2014

Puterea miraculoasa a apei

Nu esti bolnav, doar insetat-nu trata setea cu medicamente!

Stiati ca:

multe boli sunt provocate si apoi se acutizeaza prin deshidratare;
stresul se manifesta in organism si prin deshidratare;
cauza nr 1 a oboselii este deshidratarea;
sarea este vitala pentru functionarea organismului;
adevaratele semnale de sete ale trupului uman sunt astmul, alergiile, hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat de tip II si bolile autoimune;
daca raportul dintre apa si sare este cel corect, atunci nu se va retine apa in organism.  La 250 ml de apa este nevoie de un sfert de lingurita de sare gema neiodata sau sare marina.

Trupul uman contine multa apa, care este implicata in anumite procese osmotice, in unele reactii si actiuni biochimice cu substract fiziologic. Aceasta apa este numita "apa legata" a organismului. Insa pentru a realiza functii suplimentare, trupul are nevoie de "apa libera" din punct de vedere osmotic.


In cazul deshidratarii, desi exista multa apa in trup, tocmai lipsa apei libere genereaza deshidratarea. De aceea, este necesar sa compensam pierderile de apa din organism prin intermediul consumului constant de apa, pentru a-i furniza acestuia apa libera de care are nevoie pentru a-si realiza in mod corespunzator toate functiile. Asadar ori de cate ori ne dorim sa stimulam o functie ce necesita apa pentru indeplinirea ei, cel mai bine este sa ii oferim trupului acea apa in avans. Cu alte cuvinte, daca de exemplu vrem sa mancam, trebuie sa-i asiguram trupului apa de care are nevoie pentru a digera manacarea. Tocmai penuria de apa libera din organism produce deshidratarea.

Suntem minim 70% apa, dar cata apa libera avem in organism? Voi consumati minim 2 litri de apa pe zi?

O convingere gresita este aceea ca toate tipurile de lichide pot satisface nevoile de apa ale organismului. Este o mare eroare deoarece cafeina din bauturi este o substanta deshidratanta; ea afecteaza creierul si rinichii si determina eliminarea a mai multa apa din organism decat apa ce este continuta in paharul din care bem astfel de bauturi. In plus ea inhiba enzimele din creier ce sunt implicate in functionare memoriei.

Ce moment mai bun decat acum pentru a renunta la cafea si bauturi ce contin cafeina?

Pentru a afla mult mai multe despre acest subiect va recomand sa cititi cartea "Puterea miraculoasa a apei" a doctorului Batmanghelidj.

Această carte, bazată pe 20 de ani de cercetare clinică şi ştiinţifică în ce priveşte rolul apei în organism, prezintă descoperirea extraordinară că deshidratarea cronică neintenţionată produce stres, dureri cronice şi multe boli degenerative însoţite de durere.
Gura uscată nu este singurul semn de deshidratare; este greşit să aşteptaţi până vi se face sete. Veţi afla care sunt semnalele emise de organism când duce lipsă de apă. Corectarea aportului de apă – da, de apă! apă naturală, cât mai curată – vă poate ajuta să trăiţi mai sănătos, bucurându-vă de o viaţă lipsită de durere.
Veţi învăţa:
- cum să preveniţi în mod natural boli precum astmul bronşic, alergiile, hipertensiunea arterială;
- cum să amelioraţi durerile, inclusiv pirozisul, durerea de spate, durerea artritică, durerea din colită şi migrenele;
- cum să folosiţi apa pentru a preveni şi combate îmbătrânirea prematură;
- cum să eliminaţi fără efort kilogramele în plus, natural şi fără restricţii alimentare.