miercuri, 5 noiembrie 2014

Puterea miraculoasa a apei

Nu esti bolnav, doar insetat-nu trata setea cu medicamente!

Stiati ca:

multe boli sunt provocate si apoi se acutizeaza prin deshidratare;
stresul se manifesta in organism si prin deshidratare;
cauza nr 1 a oboselii este deshidratarea;
sarea este vitala pentru functionarea organismului;
adevaratele semnale de sete ale trupului uman sunt astmul, alergiile, hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat de tip II si bolile autoimune;
daca raportul dintre apa si sare este cel corect, atunci nu se va retine apa in organism.  La 250 ml de apa este nevoie de un sfert de lingurita de sare gema neiodata sau sare marina.

Trupul uman contine multa apa, care este implicata in anumite procese osmotice, in unele reactii si actiuni biochimice cu substract fiziologic. Aceasta apa este numita "apa legata" a organismului. Insa pentru a realiza functii suplimentare, trupul are nevoie de "apa libera" din punct de vedere osmotic.


In cazul deshidratarii, desi exista multa apa in trup, tocmai lipsa apei libere genereaza deshidratarea. De aceea, este necesar sa compensam pierderile de apa din organism prin intermediul consumului constant de apa, pentru a-i furniza acestuia apa libera de care are nevoie pentru a-si realiza in mod corespunzator toate functiile. Asadar ori de cate ori ne dorim sa stimulam o functie ce necesita apa pentru indeplinirea ei, cel mai bine este sa ii oferim trupului acea apa in avans. Cu alte cuvinte, daca de exemplu vrem sa mancam, trebuie sa-i asiguram trupului apa de care are nevoie pentru a digera manacarea. Tocmai penuria de apa libera din organism produce deshidratarea.

Suntem minim 70% apa, dar cata apa libera avem in organism? Voi consumati minim 2 litri de apa pe zi?

O convingere gresita este aceea ca toate tipurile de lichide pot satisface nevoile de apa ale organismului. Este o mare eroare deoarece cafeina din bauturi este o substanta deshidratanta; ea afecteaza creierul si rinichii si determina eliminarea a mai multa apa din organism decat apa ce este continuta in paharul din care bem astfel de bauturi. In plus ea inhiba enzimele din creier ce sunt implicate in functionare memoriei.

Ce moment mai bun decat acum pentru a renunta la cafea si bauturi ce contin cafeina?

Pentru a afla mult mai multe despre acest subiect va recomand sa cititi cartea "Puterea miraculoasa a apei" a doctorului Batmanghelidj.

Această carte, bazată pe 20 de ani de cercetare clinică şi ştiinţifică în ce priveşte rolul apei în organism, prezintă descoperirea extraordinară că deshidratarea cronică neintenţionată produce stres, dureri cronice şi multe boli degenerative însoţite de durere.
Gura uscată nu este singurul semn de deshidratare; este greşit să aşteptaţi până vi se face sete. Veţi afla care sunt semnalele emise de organism când duce lipsă de apă. Corectarea aportului de apă – da, de apă! apă naturală, cât mai curată – vă poate ajuta să trăiţi mai sănătos, bucurându-vă de o viaţă lipsită de durere.
Veţi învăţa:
- cum să preveniţi în mod natural boli precum astmul bronşic, alergiile, hipertensiunea arterială;
- cum să amelioraţi durerile, inclusiv pirozisul, durerea de spate, durerea artritică, durerea din colită şi migrenele;
- cum să folosiţi apa pentru a preveni şi combate îmbătrânirea prematură;
- cum să eliminaţi fără efort kilogramele în plus, natural şi fără restricţii alimentare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu