vineri, 8 martie 2013

Femei exemplare-partea 2

In dar de ziua noastra alte doua povesti ale unor femei extraordinare... pentru ca atunci cand trecem prin situatii limita sa ne gandim de doua ori inainte de a spune nu pot ... sa ne deschidem inima si ochii spre noi posibilitati si spre ceea ce viata doreste sa ne invete in fiecare clipa.

Motto: Nu poti controla viata si ceea ce ti se petrece, poti insa controla reactiile tale fata de situatiile cu care te confrunti.

Barbara Guerra este un adevarat exemplu de femeie remarcabila. La varsta de doi ani si jumatate ea a avut un accident cumplit in urma caruia a ramas fara brate. Cu toate acestea si-a dorit din tot sufletul sa aiba o viata normala si, depasind toate asteptarile celorlalti, a reusit. Tristetea si durerea care au aparut dupa accident au fost inlocuite de hotarare si perseverenta.Treptat, folosindu-si picioarele, ea a reusit sa faca aproape tot ce facem noi cu mainile. A obtinut chiar si permisul de conducere, desi la inceput nici un instructor nu dorea sa o invete, conducand de atunci o masina obisnuita, fara nici o modificare care sa o ajute. Cu unul dintre picioare apasa acceleratia, iar cu celalalt manevreaza cu dexteritate volanul.
Este casatorita, are un fiu (de care a avut ea singura grija, din ziua in care s-a nascut, cu tot ce presupune aceasta) si, desi aceasta pare si mai incredibil, este instructoare de aerobic! Gateste, face curat, se spala pe dinti, se machiaza, isi aranjeaza parul, canta la orga, scrie, tasteaza la calculator etc...si toate acestea numai cu picioarele. Daca se confrunta cu un obstacol, gaseste intotdeauna modalitatile de a-l depasi. "Tot ceea ce faceti voi, fac si eu, insa intr-un mod putin diferit", obisnuieste ea sa spuna.



Un alt exemplu extraordinar ne este oferit de Jessica Cox. Cu toate ca ea s-a nascut fara brate, aceasta nu a impiedicat-o sa isi traiasca viata plenar si sa realizeze pana la varsta de 30 de ani mai multe decat altii reusesc intr-o viata intreaga.
Jessica Cox este primul pilot de avion fara brate licentiat, din intreaga lume precum si prima persoana cu asemenea dizabilitati purtatoare de centura neagra in Asociatia Americana de Taekwondo.


Jessica scrie mesaje prietenilor ei, isi pune singura lentilele de contact, conduce masina, canta la pian si piloteaza avioane. Jessica a invatat sa isi foloseasca atat de bine picioarele, incat poate realiza aproape orice activitate ca un om normal. 
In anul 2012 s-a casatorit cu Patrick, fostul ei instructor de Taekwondo si acum ei locuiesc impreuna in Tucson, US.


Folosindu-si propria viata ca si exemplu a ceea ce se poate obtine atunci cand este o dorinta, hotarare si perseverenta pe masura, Jessica lucreaza in prezent ca si orator motivational.

Sa urmam clipa de clipa exemplul acestor femei minunate si pline de viata si sa ne depasim cu optimism si curaj orice ne mai limiteaza.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu